Gemi turların gözde rotası Japonya

Gemi turların gözde rotası Japonya

Gemi turların gözde rotası Japonya

Egzotik bölgeler dünyada insanların en fazla görmek istediği yerler olurken cruise’ların gözde destinasyonları arasında da dünyanın en çok merak edilen ülkesi Japonya başı çekiyor. Bir ada ülkesi olması sebebiyle 25 adet yanaşılabilecek limana sahip olan ve birbirinden zengin programların gerçekleştirebilmesine imkan sağlayan Japonya’yı, cruise turları ile keşfedin…

Antik yerler ve doğal harikaların geleneklerle iç içe geçtiği Japonya, 25 limanı ile dünyada gemi rotası için en elverişli ve zengin seçenek sunan destinasyon olma özelliğini taşıyor. Üç bin beş yüzü aşkın yolcu kapasitesi ile “Asya’daki en iyi yolcu gemisi” ödülünü alan Princess Cruise gemileri, Japonya seferi ve varış noktalarındaki olağanüstü etkinliklerle misafirlerine unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Atmosferi tamamen Asya kültürünü yansıtan on beş katlı gemiye adımınızı ilk attığınız andan itibaren, Japon müzikleri ve enfes lezzetler sizi karşılıyor.

Fuji Dağının görkemli ihtişamı, renkli Harajuku bölgesi, antik Asakusa Sensoji tapınağı gibi kültürel değerlerin yanı sıra gökdelenlerin çarpıcı neon mimarisi, pembe kiraz çiçekleri gibi görsel şölenlere de şahitlik ediyor.

İşte, Asya’nın en iyi yolcu gemisi ile çıkacağınız heyecan verici Japonya gezisinden rehber tavsiyeler…

Neler yapmalı;

Tokyo’da, çay, hat sanatı ve Japon ruhunun özünü kutlayan bir macera ile Japon kültürünü deneyimleyebilir, Ishigaki kıyılarının hemen dışındaki güzel korunmuş, geleneksel Ryukyu köyünün bulunduğu Taketomi Adası’nı keşfedebilir, Koçi’deki doğa harikası, ulusal doğal anıt olan Ryugado mağarasını gezebilir, Satsuma-Kagoshima’daki Shimazu klanına adanmış bir müzede 700 yıllık tarihe şahitlik edebilirsiniz.

 

Tokyo’da lezzet turu

Tokyo’da zengin çeşitlilikteki deniz ürünlerini keşfedebilirsiniz. Taze balık, deniz kabukluları, suşilerin tadına varabilir, ustasından beş balıkla yapılan sevdiğiniz şuşi lezzetin nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.

Japonya’da yaşam ve kültür

Osaka’da UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirası olarak tanınan geleneksel bir Bunraku kukla gösterisinde bulunmak sizin için unutulmaz bir anı olacak. Bir hasır sepet kapıp Shimizu kırsalında uygulamalı çay toplamak ise bambaşka bir macera… Aomori’deki “Onsen” kaplıca banyosu şifası ve atmosferi ile Kagoshima’nın Shochu fabrikası ise tahıl ve sebzelerin Japonya ruhunu taşıyan iksirlere dönüşüm yolculuğu ile hayli ilgi çekici.

 

Doğa harikaları ve manzaralar;

Aktif bir yanardağ ve ülkedeki en popüler turistik yer olan Japonya’nın ikonik dağı Fuji’nin panoramik manzarasını görmeden Japonya’yı gezdim demeyin! Godzilla kayasına ve “Namahage” adlı efsanevi yaratıklara ev sahipliği yapan Akita’nın Oga yarımadasının muhteşem manzarası da hayranlık duyacaksınız. “Cruise rotası harikası” seçilen, meşhur Shiretoko yarımadasının ihtişamı ise nefesinizi kesecek.

Diğer benzersiz Japonya deneyimleri…

Nagoya’nın ortaçağ kalelerinde, samuray savaşçılarının izini sürün.

Sakaiminato’daki otantik bir “yakiniku” öğle yemeğinin tadını çıkarın.

Yetenekli zanaatkarların, Amami Oshima’da narin sünger ipi parçaları oluşturmak için doğal Tochigi kabuğu, demir bakımından zengin çamur ve kendi eşsiz vizyonlarını nasıl birleştirdiklerini gözlemleyin.

Japonya gerçek bir festival ülkesidir. Tokushima’daki seçkin yelkenlerde, büyüleyici bir gösteri olan Awa Odori Dans Festivali’ni deneyimleyebilir veya Aomori’nin yıllık Nebuta Festivalinde yapılan enfes geçit törenlerine yakından tanık olabilirsiniz.