Eğitim çocuğun geleceği kadar ülkenin geleceğidir
Brand Desk bu ay ki konuğu Salih Yılmaz Oğuzkaan Kolejleri Yönetim Kurulu Başkanı
Eğitimde yapılan yanlıştan geri dönüş yoktur.
–Eğitimde kaliteden ödün vermeden yoluma devam etmek istiyorum.
Tüm ömrünü ülkenin geleceği olarak baktığı çocukların eğitimine adayan bir isim Salih Yıldız… Oğuzkaan Kolejleri Yönetim Kurulu Başkanı olarak, geleceğimiz olan çocuklarımıza kaliteli eğitim vermek için gösterdiği çabası ve eğitim ile ilgili konuştuk. Keyifle okumalar.
-Kurumsal bir markanın Yönetim Kurulu Başkanı olmak; özellikle eğitim sektörü gibi çok önemli bir alanda hiç kolay olmasa gerek. Hassasiyetleriniz nedir? Nelere dikkat ediyorsunuz?
Eğitimde benim önceliğim öğrencilerimin geleceğe tam donanımlı olarak yetişmelerini sağlamaktır. Ben ilkokuldan sonra öğretmen okulu sınavını kazanarak Perşembe Öğretmen Okulunu kazandım. Oradan da okulun en başarılı öğrencileri arasına girerek Çapa Yüksek Öğretmen Okulunu bitirerek Matematik öğretmeni oldum. Öğretmen olarak öğrencilere faydalı olabilmek ruhuma kazındı. Bu gün aynı yola yeniden çıksam yine öğretmen olurdum. Elbette bu ruh eğitime ve öğrencilerimin başarısına yönelik hassasiyetlerimin daha yüksek olmasına neden oluyor. Bu nedenle öğrencilerimin öğrenmesini ve gelişmesini destekleyecek fedakarlıktan kaçınmıyorum. Öğretmenlerimizin eğitimi, yeni eğitim teknolojileri, sınavlara hazırlık programları, yabancı dil öğretimleri gibi pek çok alanda özel çalışmalar yapıyoruz.
-Global başarı için sizce neyi farklı yapmak gerekiyor?
Yapılan bir araştırma okul sisteminin kalitesinin öğretmenin kalitesini geçemeyeceğini göstermiştir. Bu nedenle eğitimde global başarılara ulaşmak istiyorsak öncelikle eğitim kalitesi yüksek olan ülkelerin öğretmenlerini nasıl yetiştirdiğini ve nasıl istihdam ettiğini incelemek gerekiyor. Bu inceleme yapıldığında ise öğretmenlerin alan yeterliliğine çok önem verildiği ve işini en iyi yapabildiği sürece mesleğine devam edebildiği görülecektir. Kısaca öğretmenleri sürekli gelişime yönlendirmek için, belirli aralıklarla alan sınavlarına almak ve terfileri veya göreve devamlarını bu sınavların sonucuna göre düzenlemek gerekiyor. Çalışmayı alışkanlık haline getiren öğretmen öğrencilerini geliştirmenin yolunu bulur zaten.
-Günümüz önceliklerine ve hızlı değişkenlerine kendinizi nasıl hazırlıyorsunuz?
Eğitimle ilgili dünya ve Türkiye gündemini çok sıkı takip ediyoruz ve çocuklarımızın yararına olacak uygulamaları sistemimize kısa sürede adapte ediyoruz. Elbette bunun için sürekli okumak ve ekip çalışması yapmak gerekiyor.
-Ülkemizdeki eğitim sektörünü son gelişmeler ışığında varmış olduğu noktayı nasıl değerlendirirsiniz?
Eğitim çocuğun geleceği kadar ülkenin geleceğini de ilgilendirir ve eğitimde yapılan yanlıştan geri dönüş yoktur. Ancak ülkemizde her geçen gün eğitimi para kazanma aracı olarak görüp sektöre girenlerin sayısı artıyor. Örneğin sizce de isim hakkı satarak veya alarak okul açan kişilerin amacı sadece eğitimi para kazanma aracı veya ticaret olarak görmek değil midir? Bugün okullarımıza gelen velilerin ilk sorusu okulumuzun franchise olup olmadığıdır. İşini hakkıyla yapmayan bu tür okullar özel okulların imajını zedelemektedir. Milli Eğitim Bakanlığının bu konuda daha sıkı yaptırımlar getirmesi gerekmektedir.
-Hedefleriniz nelerdir?
Eğitimde kaliteden ödün vermeden yoluma devam etmek istiyorum.
-Nasıl bir iş temponuz var?
Yönetim kurulunda görev paylaşımı yaptığımızdan kimin ne iş yapacağı belli. Ben bana düşen işleri yapıyorum. Gün içinde tüm okullarla görüşüyorum. Zaman zaman da ziyaret ederek yerinde incelemeler yapıyorum. Işimi sevdiğim için yorucu gelmiyor.
-İşiniz dışında neler yaparsınız?
Her gün düzenli spor yapıyorum. Yürüyorum, yüzüyorum, seyehat etmeyi, farklı ülkeleri görmeyi seviyorum.
-En keyif aldığınız alışkanlığınız nedir?
Kesinlikle yürümek ve yüzmek. Tavla oynamakta benim için büyük bir zevktir.
-Ailenizin yada çevrenizin bu alışkanlığınıza karşı bakış açısı nasıldır?
Eşim de spor yapıyor ve beni destekliyor. Yakın çevremize de spor yapma alışkanlığı edindirmeye başladık.
+90 544 455 22 63


