Formula E Pilotları Sanal Ortamda Yarışıyor

Formula E Pilotları Sanal Ortamda Yarışıyor

Formula E Pilotları Sanal Ortamda Yarışıyor

ABB FIA Formula E Şampiyonası, Formula E’de yarışan 12 takım ve 24 pilot ile birlikte “ABB Formula E Race at Home Challenge” organizasyonunda yarışacak.

UNICEF iş birliğinde gerçekleşen projede, turnuva sırasında elde edilen tüm gelirler uluslararası COVID-19 yardım fonuna bağışlanacak.

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını nedeniyle Türkiye’de ve dünyada spor organizasyonlarının tamamı askıya alınmış durumda. Bu organizasyonlardan bazıları, sanal ortamda gerçekleştiriliyor. ABB FIA Formula E Şampiyonası da bu gruba katılarak sanal ortamda izleyiciyle buluşuyor.

18 Nisan Cumartesi günü test etkinliği ile başlayan Formula E’nin ilk turu 25 Nisan Hong Kong sanal yarışıyla devam etti. Yarışın 2.turu ise 2 Mayıs’ta gerçekleşti.

Sezonun 13 Haziran’da yapılacak final yarışında ise yarışı bitirenlerin puanı ikiye katlanacak.