Süreyya Operası, Semele operasının prömiyerine ev sahipliği yapacak
Süreyya Operası, Semele operasının prömiyerine ev sahipliği yapacak
Kadıköy’de kültür sanatın kalbi ve kent simgesi Süreyya Operası İstanbul Opera Derneği’nin hazırladığı Semele operasının Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapıyor.
Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası bu yıl Eylül ayında kuruluşunu ilan eden İstanbul Opera Derneği’nin hazırladığı Semele operasının prömiyerine ev sahipliği yapıyor.
George Frideric Handel tarafından kaleme alınan Semele İngilizce ilk prömiyerini 10 Şubat 1744’te Londra Covent Garden Tiyatrosu’nda yaptı.
Türkiye’de ise ilk kez 23 Aralık Cuma günü saat 20.00’de Süreyya Operası’nda sahnelenecek eser Devlet Operaları haricinde sahnelenen ilk profesyonel opera temsili olma özelliğini taşıyor.
Rejisörlüğünü Aytaç Manizade’nin yaptığı temsilin orkestra şefliğini Paolo Villa, koro şefliğini Güliz Tekelioğlu, dekor ve kostüm tasarımını ise Efter Tunç yapıyor. Eser oyuncular Tülay Uyar Hatip, Onur Turan, Işık Belen, Ozan Kutlar, Aylin Ateş, Esen Demirci ve Kaan Buldular tarafından sahneye taşınıyor. Prens Athamas’la nişanlanan ancak aslında Tanrı Jüpiter’e aşık olan Semele’nin hikayesinin anlatıyor.
SEMELE OPERASI PROGRAMI
23 Aralık Cuma saat 20.00 (Prömiyer)
25 Aralık Pazar saat 18.00
17 Ocak Salı saat 20.00
19 Ocak Perşembe saat 20.00
22 Şubat Çarşamba saat 20.00
23 Şubat Perşembe saat 20.00
+90 544 455 22 63


