Eksun Gıda’dan Ramazan’da Un Tüketiminde Rekor Artış

Eksun Gıda’dan Ramazan’da Un Tüketiminde Rekor Artış

Türkiye’nin lider un üreticisi Eksun Gıda, Ramazan ayına ilişkin un tüketim verilerini açıkladı. Şirketin paylaştığı verilere göre Ramazan ayında genel un talebi %25 artarken, iftar sofralarının vazgeçilmezi olan pide için kullanılan un talebi %364’lük rekor artış gösterdi. Bu rakam, geçtiğimiz yıl boyunca satılan pidelik unun %65’ini yalnızca Ramazan ayında oluşturdu.

Eksun Gıda CEO’su Hasan Abdullah Özkan, “Ramazan’da pidelik un talebinde rekor artış yaşandı. Güçlü üretim altyapımız ve yaygın dağıtım ağımızla tüm siparişleri eksiksiz karşıladık” dedi. Özkan, Konya ve Tekirdağ’daki fabrikalarda kapasite artırımı ve özel planlamalarla yoğun talebe hazırlandıklarını vurguladı.

Verilere göre en yoğun talep İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bursa ve Tekirdağ illerinden geldi. Büyük şehirlerin nüfus yoğunluğu ve güçlü fırıncılık kültürü, pidelik un talebini zirveye taşıdı.

#EksunGıda #Ramazan2026 #PidelikUn #RamazanPidesi #İftarSofrası #GurmeLezzet #UnTüketimi #RamazanBereketi #TürkMutfağı #GıdaHaberi #PauseDergi #PauseTv #PauseJournal #PauseMedya #PauseSağlık #PauseSanat #PauseSpor #Hanedancity