Kütahya Seramik’te “kriz” lafı yasak

Kütahya Seramik’te “kriz” lafı yasak

Kütahya Seramik’te “kriz” lafı yasak

Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı  Erkan Güral Türk seramik sektörünün ihracat rakamlarında %40’a yakın oranda bir azalmanın söz konusu olduğunun fakat üretimlerinin hiç durmadığının altını çizdi.

Son birkaç aydır dünyayı etkisi altına alan virüs salgını sebebiyle ekonomik kriz hızla büyürken ülkemizin önce gelen sanayi kuruluşlarından Kütahya Seramik’ten de sektördeki ihracat rakamlarına dair ilgi çekici bir açıklama geldi. NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, seramik sektörünün ihracat rakamlarında %40’a yakın oranda bir azalmanın söz konusu olduğunun fakat üretimlerinin hiç durmadığının altını çizdi. Güral “Türkiye’nin şu anda yarıştığı ülkeler öncelikle Avrupa’da İtalya ve İspanya. Türkiye seramik sektöründe dünyada bu iki ülkenin ardından kapasite ve bilinirlik olarak üçüncü sırada geliyor. Türk seramik sektöründeki firmalarımızın yaptığı nitelikli ürün ve teknolojik yatırımlar, bizi İtalya ve İspanya’nın da yer yer önüne çıkartıyor.” dedi.

Güral, Kütahya’da 5 farklı fabrikada 1400 kişi ile birlikte 120 milyon parça kapasiteye sahip porselen üretimi yaptıklarını belirten Sema Güral Sürmeli babası Nafi Güral’ın şirkette “kriz” lafını yasakladığını belirtti.