“Tarlam Cepte” uygulamasını 20 bin çiftçi kullanıyor
“Tarlam Cepte” uygulamasını 20 bin çiftçi kullanıyor
TürkTraktör çiftçilere tarımsal konularda tavsiyeler vererek destek sağlamak üzere geliştirdiği ‘Tarlam Cepte’ mobil uygulamasını 20 bin çiftçil kullanıyor.
Çiftçilerle buluşmasının ardından geçen 1 yılda ise Tarlam Cepte uygulaması, gün geçtikçe daha fazla çiftçiye ulaşıyor. Sektörde de bir ilk olan uygulamayı cep telefonları ve mobil cihazlarına indiren 20.000 çiftçi, tarımsal üretim çalışmalarında Tarlam Cepte’den aktif olarak yararlanıyor.
Çiftçilere tarımda girdi maliyetlerini azaltan ve operasyonel verimliliği artıran tavsiyelerde bulunurken; tarımsal üretime katma değer yaratan bir çözüm olması için geliştirilen Tarlam Cepte uygulaması üzerinden bugün toplam 250.000 dekar tarım arazisinin takibi yapılıyor.
Sektörde ‘bir ilk olarak’ dikkat çeken Tarlam Cepte’nin sunduğu önemli avantajlardan faydalanarak uygulamayı kullanan çiftçilerin sayısı ise ilk yılında 20 bine ulaştı. Tarlam Cepte uygulamasından ise en çok Ankara, İstanbul ve Konya illerindeki çiftçiler yararlanıyor.
TürkTraktör, korona virüs salgınında tarımsal üretimin kesintiye uğramaması ve çiftçilerin sahadaki çalışmalarını kolaylaştırıp desteklemek adına Nisan ve Mayıs aylarında Tarlam Cepte’yi tamamen ücretsiz olacak şekilde kullanıma sunmuştu.
+90 544 455 22 63


