7 yıldızlı 7 otel
7 yıldızlı 7 otel
Hazırlayan: Ferhat Kaan Şahin
Dünyaca ünlü Burj Al Arab’ın açılışından bu yana “yedi yıldızlı” tabiri hayatımıza girdi. Bu terim, “ortalama” 5 yıldızlı otelleri daha önce görülmemiş hizmetler, olanaklar, konfor ve tasarımlar sunan yerlerden ayırmaya yönelik bir pazarlama çabasından kaynaklanmaktadır.
Her ülkedeki otel sınıflandırması, Avustralya’daki yarım yıldız veya Avrupa Birliği’nde Üstün anlamına gelen S ile 5 yıldız gibi istisnalar dışında, bir ila beş yıldız arasında değişmektedir.
1—-Signiel Seul, Güney Kore
Lotte Dünya Kulesi
Güney Kore’nin en yüksek kulesi olan Lotte World Tower, Signiel’in olağanüstü oteline ev sahipliği yapmaktadır. 123 katlı gökdelenin inşaatı 2,5 milyar dolara mal oldu.
Etkileyici 555,7 metre (1,823 ft) yükseklikte bulunan Signiel Seul’ün oda ve süitleri, siluetin ve zaman zaman aşağıdaki şehri kaplayan bulutların panoramik manzarasına sahiptir.
Peki onu 7 yıldızlı otel yapan şey nedir? Helikopter transferleri bir başlangıç ama yerde kalmayı tercih ederseniz Rolls Royce filosu var.
- kattaki Royal Süit, gecelik 18.000 dolarla Güney Kore’nin en pahalı otel odasıdır.
Signiel Seul, en büyük uşak ekibi tarafından sunulan, ülkenin en kapsamlı şampanya koleksiyonuna sahip olmasından gurur duymaktadır.
Üstelik mutfak deneyimi elbette Michelin yıldızlı bir şef tarafından sağlanıyor. Tüm bu üstünlüklere rağmen, neden sıradan bir 5 yıldızlı otel olmayı kabul etmediklerini anlamak kolaydır.
2—–Galleria Vik Milano, İtalya
Eskiden Milano’nun Şehir Evi Galleria’sı ve Yedi Yıldız Galleria’sı olarak bilinen galeri, burada olup bitenlerle ilgili bir hikaye anlatıyor. Şehrin simgesel alışveriş merkezi olan Galleria Vittorio Emanuele II’nin miras binasının içinde yer almaktadır.
Galleria, Milano’nun en eski mağaza ve restoranlarından bazılarına ev sahipliği yapmasıyla ünlüdür. Eşsiz bir ortam ve Gallery Vik Milano, bu ulusal anıtta faaliyet gösteren tek otel olma ayrıcalığına sahiptir.
3—-Burj Al Arab, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri
Burj Al Arab’ın dünyanın ilk 7 yıldızlı oteli olduğundan bahseden bir makale yayınladı.
Gerekçesine göre standart otel derecelendirme sistemi, normal 5 yıldızlı bir işletmeye göre üstünlüğünü ifade etmekte yetersizdir. Burj Al Arab’ın yönetimi söylentiyi kendilerinin çıkardığı yönündeki iddiaları reddediyor; ancak pazarlama çabalarına büyük ölçüde yardımcı olduğuna şüphe yok. Burj Al Arab, daha önce hiç görülmemiş, aşırı lüksün çarpıcı bir ifadesidir.
İnşaat beş yıl sürdü, bunun temel nedeni öncelikle denizdeki arazinin geri kazanılması gerektiğiydi.
Muhtemelen zaten bildiğiniz gibi Burj Al Arab, Dubai anakarasına 340 metre (1.115 feet) uzunluğunda bir köprüyle bağlanan yapay bir adada bulunuyor. 321 metrelik Burj Al Arab Jumeirah, 1999 yılında açıldığında dünyanın en yüksek oteliydi.
Otel, olağanüstü konforlu yorganlarını doldurmak için dünyanın en kaliteli ve en nadir pufla ördeği tüylerini kullanıyor. Kuş tüyü terk edilmiş yuvalardan toplandığı ve yıllık 2.000 kg limitiyle 15-20 gr tüy toplandığı için burada herhangi bir zarar veya istismar söz konusu değildir.
Bu yorganların neden bu kadar nadir ve pahalı olduğunu anlamak zor değil. Yine de memnun kalmazsanız otel on yedi farklı yastık arasından seçim yapmanıza olanak tanıyor.
Yukarıdaki liste yedi yıldızı hak etmiyorsa, dünyanın en pahalı kokteyline veya 17 kg ağırlığındaki en büyük kutu kaliteli havyarına ne dersiniz?
4—-Emirates Palace Hotel, Abu Dabi, Birleşik Arap Emirlikleri
Dubai ile Abu Dabi arasındaki sağlıklı rekabet, işlerin hızla gelişmeye başladığı döneme dayanıyor. Dubai her seferinde bir sonraki en iyi şeyi yaptığında, Abu Dabi de aynı şeyi yapmak zorunda kaldı.
Yani Burj Al Arab 7 yıldızlı bombayı attığında başkentin kaçışı yoktu. En azından Emirates Palace Hotel’in Basra Körfezi’nin beyaz kumlu kıyılarında ortaya çıkmasının teorilerinden biri bu.
Emirates Sarayı’nın 114’ten fazla kubbesi vardır ve ana kubbe 72,6 m (238 feet) yüksekliktedir.
22 ayar altın varaklarla kaplanmış ve dünyanın farklı yerlerinden ithal edilen 13 renk mermerle süslenmiştir. Saray, 2005 yılında 394 lüks odasıyla kapılarını açtı.
Deniz manzaralı süper geniş Üç Yatak Odalı Palace Süit bulunmaktadır. Zarif görünümlü süitlerde lüks yataklar bulunur ve konfor seviyesini en üst düzeye çıkarmak için yastık menüsünden seçim yapabilirsiniz.
1.500 m2 (16.146 ft2) ödüllü Emirates Palace Spa’da iki jakuzili, ısıtmalı mermer zeminli geleneksel bir Fas Hamamı, iki buhar odası ve bir buz mağarası bulunmaktadır. Eğer altını seven bir milyarderseniz, otelde 24 karatlık yüz bakımları da yapılıyor.
5—-Pangu 7 Yıldızlı Otel Pekin, Çin
Pangu 7 Yıldızlı Otel Pekin, mümkün olduğu kadar çok yıldızla öne çıkma arzusunu gizlemiyor.
Sahipler, yıldız derecelendirme sisteminde herhangi bir istisna olmadığının bilincinde olmakla birlikte, otel adına da bu isteklerini vurguladılar.
Genişletilmiş yapı, geleneksel Çin ejderhasının görsel izlenimini veren bir çizgi oluştururken, ana bina kafayı andırıyor. Etkileyici 191,65 m (628,77 feet) yüksekliği ve 39 katı uzaktan görülebilmektedir.
Pangu’nun konukları arasında nüfuzlu kişiler ve ünlüler yer alıyor. Örneğin Microsoft’un kurucusu Bill Gates, Pekin Olimpiyatları sırasında otelde konaklamıştı.
6—COMO Laucala Adası, Fiji
2003 yılında Red Bull içki milyarderi Dietrich Mateschitz, Güney Pasifik’te bir ülke olan Fiji’de bir ada satın almaya karar verdi. Onun konsepti tropik tarzda 7 yıldızlı bir otel tesisi yaratmaktı.
Ada, 25 aşırı lüks bure’ye (Fiji dilinde ahşap ve hasır kulübe anlamına gelen kelime) ev sahipliği yaptı. Açıldığı günden bu yana zengin ve ünlülerin ilgisini çekti.
Tahmin edebileceğiniz gibi burada mahremiyet birinci önceliktir ve yemek mekanları dışında adada başka bir misafirle karşılaşmanız pek olası değildir.
İç mekanlar, eşsiz ambiyansından ve doğal malzemelerden ilham alan doğa tutkunları için tasarlandı.
Lagün tarzı havuz, etkileyici bir görsel efekt için şeffaf bir sona sahiptir. Bazı lüks tatil yerlerinde su altı restoranları ve odaları bulunmaktadır. Laucala’nın kiralayıp derin denizleri keşfedebileceğiniz kendi denizaltısı var.
Bu tür maceralardan korkanlar için tesiste yelken açabileceğiniz üç lüks tekne de bulunmaktadır.
7—-Falaknuma Sarayı, Haydarabad, Hindistan
Falaknuma Sarayı, 1884 yılında Haydarabad’ın eski başbakanlarından biri tarafından yaptırılmıştır.
Avrupa gezisinin ardından Hindistan’ın en gösterişli sarayını inşa etmeye karar verdi ve tasarım işi için İngiliz mimar William Ward Marret’i görevlendirdi. Rezidans, İtalyan mermerinden klasik tarzda, art nouveau detaylarla, masrafsız ve 9 yıllık inşaat süresiyle inşa edilmiştir.
Açılışından sonra Kraliçe Mary, Edward VIII veya Çar Nicholas II gibi telif hakları için ziyaret edilen favori bir yer haline geldi.
Sarayın duvarları freskler, Yunan vazoları ve kaymaktaşı perileriyle süslenmiştir. Tavandan Venedik avizeleri sarkıyor ve tik ve ceviz mobilyalar her yerde ipekle kaplanmış. 60 oda ve süit, Nizam’ın Türk eşi Prenses Esra Hazretleri tarafından ustalıkla restore edilmiştir. Her biri sarayın avlusunun ve 400 yıllık Haydarabad şehrinin muhteşem manzarasına sahiptir.
Falak-Numa Hindu dilinde “Gökyüzü Gibi”, Urdu dilinde “Gökyüzünün Aynası” anlamına gelir.
Falaknuma Sarayı İkindi Çay Terası Gol Bungalov Terası “inciler şehri”ne bakmaktadır. Teras, Kral George V ve Kraliçe Mary gibi nadir misafirlerin ağırlandığı bir mekan olmuştur.
Antik banyan ağaçları ve berrak mavi modern yüzme havuzu birbirini tamamlayarak her yüzmeyi unutulmaz kılmaktadır.