Çeşme’nin tarihi sokakları yenileniyor

Çeşme’nin tarihi sokakları yenileniyor

Çeşme Belediyesi, kent merkezinin tarihî dokusunu koruyarak çarşı bölgesini yeniden canlandırmayı hedefleyen Balıkçılar ve Terziler Sokağı Yenileme Projesini esnafla paylaştı. Belediye Başkanı Lâl Denizli ve ekibinin katılımıyla düzenlenen toplantıda proje detayları aktarıldı, esnafın görüşleri alındı.

Proje kapsamında;

5.000 m² dış cephe boyası ve 2.500 m² zemin kaplaması yapılacak,

Balıkçılar Sokağı’na balık figürlü taş döşemeler uygulanacak,

Altyapı, sokak aydınlatmaları ve gölgelik sistemleri yenilenecek,

Esnaf için düzenli işgaliye alanları oluşturulacak.

Çalışmaların Aralık ayında ihaleye çıkarılması ve 15 Ocak 2026’da başlaması planlanıyor. Başkan Denizli, “Amacımız sadece bir sokak düzenlemesi değil; Çeşme’nin kültürel belleğini, mimarisini ve sosyal yaşamını geleceğe taşımak” diyerek esnafla dayanışma çağrısında bulundu.

#ÇeşmeBelediyesi #BalıkçılarSokağı #TerzilerSokağı #KentselDönüşüm #ÇeşmeÇarşısı #KültürelMiras #Turizm #YerelYönetim #İzmirHaber