İstanbul İpek Yolu Turizminin Yeni Merkezi

İstanbul İpek Yolu Turizminin Yeni Merkezi

Uluslararası İpek Yolu Şehirleri Konferansı İstanbul’da

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Uluslararası İpek Yolu Şehirleri Turizm İttifakı (ITASRC) yıllık konferansı 1-2 Eylül 2026 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle yürütülen ittifak, 33 ülkeden 83 şehri aynı çatı altında buluşturuyor.

İstanbul’un Dönem Başkanlığı

Konferansın en önemli gündem maddesi, İstanbul’un 2026-2027 dönem başkanlığını devralması olacak. Böylece İstanbul, Çin dışından bu görevi üstlenen ilk şehir olarak İpek Yolu turizm diplomasisinin yeni merkezi haline gelecek.

Küresel Katılım

Renaissance Polat İstanbul Hotel’de yapılacak konferansa uluslararası delegeler, diplomatlar, belediye başkanları, turizm profesyonelleri, teknoloji şirketleri ve yatırımcılar katılacak. Panellerde kültürel mirasın korunması, sürdürülebilir turizm, akıllı şehir uygulamaları, yapay zekâ destekli destinasyon yönetimi ve dijital dönüşüm gibi başlıklar ele alınacak.

Yeni İşbirlikleri

Organizasyon kapsamında 600’e yakın B2B görüşme gerçekleştirilecek. Alipay, Unionpay, China Travel Grup, China Eastern Airlines, Beijing Aitran Technology ve Trip.com gibi küresel şirketlerin katılımıyla yeni yatırım, tanıtım ve turizm ortaklıklarının kurulması hedefleniyor.

İstanbul’un Küresel Rolü

İstanbul, yalnızca ev sahibi değil; kültürel miras, şehir diplomasisi ve sürdürülebilir turizm alanlarında küresel gündemin belirleyicisi olacak. Asya ile Avrupa’yı binlerce yıldır birbirine bağlayan şehir, şimdi de turizm diplomasisinde yeni bir köprü kuruyor.

 

 

#İstanbulTurizm #İpekYoluDiplomasisi #ITASRC #KültürelMiras #SürdürülebilirTurizm #ŞehirDiplomasisi #TurizmKonferansı  #PauseDergi #PauseTv #PauseJournal #AhuÇağdaş #PauseMedya #PauseSağlık #PauseSanat #PauseSpor #Hanedancity