Yaşatmak (sızın)
Yaşatmak (sızın)
Sanatçı Dilera Topaloğlu’nun kişisel sergisi “Yaşatmak (sızın) ile sanatseverlerle buluştu.
Sanatçı Topaloğlu’nun bu sergisinde yer alan çalışmalarında, direkt olarak gördüğü gerçek yerine; izlemiş, deneyimlemiş ve görmüş olduğu şeylerin onda bıraktığı duyumu gerek soyut kavramlarla gerekse kullandığı çarpıcı renkler ve çizgilerle yansıtır. Bu sergide yer alan çalışmalarında yaşanmışlık ve yaşayan dengesini kurup mekânda kendini var edip izleyiciye sunmaktadır. Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sergi sanatseverlerden büyük ilgi gördü.
Dilera Topaloğlu;
Ekspresyonist sanatçı Dilera Topaloğlu, 1979 yılında İstanbul’da doğdu.
Sanatçı çocukluğundan bu yana sürekli var olmak ve bir arayış içerisinde kendini bulmak üzerine ilerlerken; eğitimine öncelikle turizm ve otelcilikle başlayıp sonrasında Miami Barry Üniversitesi Güzel Sanatlar Okulu’nda aldığı sanat eğitiminin ardından yine Miami Üniversite’nde Aksesuar Tasarımı eğitimini tamamlamıştır. 2007 yılında İstanbul’a dönüp kendi atölyesini kurup sanat üretimlerine başlamış ve halen devam etmektedir.
Topaloğlu, 2016 yılından bu yana Altamira Art Atölyesi’nde Ressam Mustafa Özel ile birlikte sanatsal üretimini ve sanatçı kişiliğini daha uç noktalara taşımıştır.
Üretimlerine gerçek- gerçek ötesi ve soyut kavramı esas alıp, kullandığı teknik yöntem ile birlikte bir bütünlük kazandırmıştır. Sanatçının çalışmaları genel olarak akrilik, yağlıboya, kolaj ve asamblajdan oluşmaktadır. Sanat hayatının ilk başladığı dönemlerde resim tekniklerini öğrenip iyice kavradıktan sonra kendi içsel yolculuğu ile beraber sanatını farklı noktalara taşımıştır. Kullandığı renklerle özellikle gördüğümüz her şeye daha farklı bakmayı öğrenip kendi duyumlarından yola çıkarak, görünenin dışına çıkıp kendi belleğinde formlara yeni renkler ve çizgiler getirerek üretimler yapmıştır. Kendine özgü renkleri, çizgileri ve üslubu vardır. Sanatçının üretimlerinde asıl temel nokta sıradan gerçekliğin ötesine geçme arzusudur. Zaman zaman doğaçlama giden çizgiler, renklerle ve ritimle bir harmoni içerisinde ilerler. Boşluk – doluluk, statik- dinamik gibi kavramların dengesi de kompozisyonlarında görülür. Renklerin iyileştirici, zenginleştirici ve özgürleştirici bir gücü olduğuna inanıyor. Plastik algısıyla ve bu soyut dışavurumculuğu ile sanatçının üretimleri kendini var etmiş ve var etmeye devam etmektedir. Üretimde süreklilik ve devamlılık ilkesini benimseyen sanatçı birçok uluslararası sergiler, grup sergileri ve kişisel sergilerde yer almaktadır.
Web: www.dileratopaloglu.com – instagram: @dileraofficial
Batıdan Doğuya Asya” fotoğraf sergisi
Yapı Kredi bomontiada, Finlandiya Büyükelçiliği ile işbirliği kapsamında 15 Ocak’tan itibaren, Finlandiya eski Cumhurbaşkanı C.G. Mannerheim’ın 1900’lü yılların başında Orta Asya’dan Çin’e uzanan yolculuğu boyunca çektiği fotoğraflardan oluşan “Batıdan Doğuya Asya” sergisine ev sahipliği yapıyor.
1944-1946 yılları arasında Finlandiya’da Cumhurbaşkanlığı da yapan Fin askeri lider ve devlet adamı Carl Gustaf Emil Mannerheim’ın 1906-1908 yılları arasında gizli bir görev için gittiği Orta Asya’dan Çin’e uzanan seyahati boyunca çektiği fotoğraflardan oluşan bir seçki, 15 Ocak – 6 Şubat 2022 tarihleri arasında Yapı Kredi bomontiada Galeri’de sergilenecek.
“Saklambaç”
Sanat için yepyeni bir yaşam alanı sunan HAZAL ÖZKAN ART GALLERY, bu kez sanatseverleri renklerin içinde bir saklambaca davet ediyor. Kapılarını 11 Ocak’ta açan, genç sanatçı Hazal Özgür’ün ilk kişisel sergisi ‘Saklambaç’; izleyiciyi renk ve çizgilerin arasında merak uyandıran bir yolculuğa çıkarıyor.
HAZAL ÖZKAN ART GALLERY, ev sahipliğini yaptığı ikinci sergisi ‘Saklambaç’ ile yeni yıla renkli bir başlangıç yapıyor. 11 Ocak Salı günü özel bir davet ile kapılarını açan ‘Saklambaç’ sergisi, renklerin etkileyici dünyasını ve renklerin ardında gizlenenleri sanatseverlerle buluşturuyor. Genç sanatçı Hazal Özgür’ün bu ilk kişisel sergisinin küratörlüğünü ise sanat tarihçi ve sanat danışmanı Hazan Özkan üstleniyor.
12 Şubat tarihine dek kapıları açık olacak ‘Saklambaç’ sergisi aynı zamanda, etkileşimli bir sanat deneyimi de sunuyor.
Hülya Sedetmen ‘Uyanış’ Sergisi sanatseverlerle buluşuyor
5-20 Şubat 2022 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak olan sanatçının iki yıl boyunca ürettiği çağdaş sanat eserleri, Kalamış Galeri Binyıl’da sergilenecek. Sergide tuval üzerine akrilik çalışmalarla oluşturulan 10 eser yer alacak.
Sanatçı Hülya Sedetmen, ‘Uyanış’ adlı kişisel sergisiyle sanat severlerle buluşuyor. 5-20 Şubat 2022 tarihleri arasında Kalamış sanat sokağındaki Galeri Binyıl’da sergilenecek olan eserler, sanatçının iki yıl boyunca ürettiği çağdaş sanat eserleri olarak sunuluyor.
Çağdaş sanat başkentte
Çağdaş Sanatta Anadolu Yansımaları 13-20 Ocak 2022 tarihleri arasında Ankara Devlet Resim Heykel Müzesi’nde gerçekleşen Art Festival T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla hazırlandı.
Çağdaş Sanatta Anadolu Yansımaları tema’lı sanat festivali kapsamında Ankara’nın restorasyonu yapılan Devlet Resim Heykel Müze’sinin galerisinde resim, heykel ve seramik alanlarında, ülkemizin tanınmış sanatçılarının eserleri yer aldı.
Atıklar sanata dönüştü
Sanatçı Deniz Sağdıç’ın atık malzemelerle ürettiği portreler İstanbul Havalimanı’nda ziyaretçilerle buluştu. İGA ve paydaşlarının markalarını taşıyan eski üniformalar, düğmeler, İstanbul Havalimanı’nda toplanan plastik kutular, poşetler gibi malzemelerin sanata dönüştüğü sergi, yolcuların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. İGART çatısı altında kültür sanat alanında yaptığı çalışmalara hız kazandıran İstanbul Havalimanı, yenilikçi projelerle sanata daha fazla alan yaratmaya devam ediyor. İstanbul Havalimanı’ndaki kültür sanat buluşmalarının en yenisi, Sanatçı Deniz Sağdıç’ın “0’’ Sıfır Noktası sergisi ile gerçekleşiyor.
Mine Zabcı “Bana Ait SEN’ler”
Sanatçı Mine Zabcı kişisel sergisi “Bana Ait SEN’ler” 11 Ocak – 1 Şubat 2022 tarihleri arasında artgalerimKARAKÖY’de sanat severlerle buluştu.
Mine, evrende düşüncenin dağıldığına inansa da, kendi kendine ilham veren çok yönlü bir sanatçı. An’ı görselleştiriyor; yazarak, resim yaptığında ise genelde ellerini, parmaklarını kullanıyor. Duyguları, hisleri, enerjisinin bu renkler ile bütünleşmesi sanatçı için çok önemli. Çizgileri ise o duygu ile seri halinde kendini buluyor.